Lesmappen

Filmklap creëert zowel eigen lesmappen als lesmappen in samenwerking met JEF. Hieronder vind je de beschikbare lesmappen. Je krijgt deze lesmap gratis bij boeking van de film in de zaal of in de klas.

KORTFILMS

3DE KLEUTERKLAS & 1STE GRAAD LO

Een kleine slak wil graag de wereld ontdekken maar kan dit niet alleen. Gelukkig is er een grote walvis die haar graag mee wil nemen. Het is de start van een ongewone vriendschap, een reis rond de wereld en een heroïsche redding.

Thema’s: vriendschap, avontuur

2DE & 3DE GRAAD LO

Een portret op kindermaat van de diversiteit in Brussel. De drie personages tonen dat het wél mogelijk is om samen te leven met zoveel verschillende culturen, zonder in hokjes te moeten denken.

Thema’s: Oorlog, vriendschap, familie

3DE GRAAD LO

Het is grote vakantie! Maar die duurt wel erg lang en Cowboy en Indiaan vervelen zich. Tot ze een oude film over piraten zien die hen op ideeën brengt: ze besluiten een boot te bouwen en op avontuur te gaan. Maar natuurlijk gaat niet alles zoals verwacht.

Thema’s: vriendschap, sport

2DE & 3DE GRAAD SO

De wereld is alleen bevolkt met mensen met het syndroom van Down. Tot op een dag een jongen geboren wordt, die anders is. Hij is niet ‘normaal’, want hij ziet er een klein beetje anders uit.

Thema’s: Identiteit, diversiteit in de samenleving

2DE & 3DE GRAAD SO

Marie droomt van een leven samen met Kevin, een jongen die ze leerde kennen op het internet. Maar is hij wel wie hij zegt te zijn? Een spannende film over de risico’s van sexting en het actuele thema van catfishing.

Thema’s: Digitale wereld, identiteit

2DE & 3DE GRAAD SO

Drie non-binaire vrienden gaan ‘s nachts op stap door Brussel. Ze voelen er zich vrij en verlost van de dagelijkse realiteit. Eindelijk kunnen ze zichzelf zijn, ten minste tot de zon opkomt.

Thema’s: Identiteit, diversiteit in de samenleving, vriendschap

2DE & 3DE GRAAD SO

Els, een voormalige chirurg en de Palestijnse vluchteling Sulayman zitten toevallig tegenover elkaar in de trein. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn.

Thema’s: Diversiteit in de samenleving

2DE & 3DE GRAAD SO

Twaalf wereldleiders verzamelen zich in een balzaal voor een machtsspel op leven en dood. Zolang de muziek speelt, wordt de tango gedanst. Wanneer de muziek stopt, worden de wapens getrokken. Een treffende parabel over de wereldpolitiek.

Thema’s: Historisch bewustzijn en maatschappijleer

3DE GRAAD SO

Een vrouw vermoedt dat haar man een minnares heeft in Brussel. Ze huurt een privédetective in om dit uit te zoeken. Ze maakt het de detective echter niet gemakkelijk wanneer ze zich met de zaak begint te moeien.

Thema’s: Identiteit

DOCUMENTAIRES

1STE, 2DE & 3DE GRAAD SO

Deze historische documentaire film, integraal opgebouwd uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Thema’s: Oorlog, Historisch bewustzijn en maatschappijleer

2DE & 3DE GRAAD SO

Een fotograaf en een schrijver zoeken wekenlang naar de uiterst schuwe sneeuwpanter in Tibet.

Thema’s: Natuur, duurzaamheid en klimaat

3DE GRAAD SO

Op kerstavond 1944 ontmoeten de Brusselse Nelly en de Franse Nadine elkaar voor het eerst in het concentratiekamp Ravensbrück. Door de oorlog scheiden hun wegen, maar de liefde voor elkaar houdt hen overeind.

Thema’s: Historisch bewustzijn en maatschappijleer, identiteit, gender & seksualiteit, oorlog

3DE GRAAD SO

Twee timide jongens gaan voor het eerst werken in een all-inclusive hotel. Hun inwijding in de absurde wereld van het westerse toerisme doet hen al snel de vraag stellen: welke dromen zijn het echt waard om na te jagen?

Thema’s: Identiteit, diversiteit in de samenleving, burgerzin

3DE GRAAD SO

Een klein Chileens dorp daagt een Zweeds mijnbedrijf voor de rechter voor de jarenlange illegale dumping van toxisch afval in hun achtertuin.

Thema’s: Duurzaamheid en klimaat, sociale ongelijkheid

3DE GRAAD SO

De Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah benadert het fenomeen van de sakawa, internetfraude, vanuit het perspectief van zijn landgenoten. Het resultaat is een confronterende, onpartijdige blik achter de schermen van deze internetoplichting.

Thema’s: Digitale wereld

3DE GRAAD SO

Wordt het klimaat gered in de rechtbank? Dit spannende courtroom drama over advocaat Roger Cox toont aan hoe 1 man weldegelijk het verschil kan maken.

Thema’s: Duurzaamheid en klimaat

PRAKTISCH

Je krijgt de lesmap in PDF-formaat gratis opgestuurd bij boeking van de desbetreffende film.

CONTACT

Evelien Cockx
evelien@cinemazed.be
016/679 247